معرفی اتحادیه دامداران فارس

مقدمه ای بر چگونگی و اهداف تشكیل اتحادیه

یكی از اهداف جمهوری اسلامی ایران مشاركت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی،اقتصادی و اجتماعی خویش می باشد به همین منظور تعاونی ها و  تشكل های تولیدی پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه یافتند و دقیقاً در همین راستا گام برداشتند و سهم بزرگی در مشاركت وسیع  مردم در امور اجتماعی و اقتصادی داشتند .

-تاریخچه اتحادیه دامداران فارس:

اتحادیه شركتهای تعاونی كشاورزی گاوداران فارس باعضویت 12تعاونی درسال1371تشكیل و درتاریخ 15/11/71به ثبت رسید و كارخود را از اول سال1372رسما آغاز نمود و در سال 1373 با مجموع 19تعاونی تحت عنوان اتحادیه شركتهای تعاونی كشاورزی دامداران فارس تغییرنام  پیدا نمود و بعد از آن به دلیل ارائه خدمات توسط اتحادیه،شوق تشكیل تعاونی در كلیه دامداران ایجادنموده و روز به روز بر تعداد تعاونیها و پیوستن آنان به اتحادیه شدت یافت تا اینكه در حال حاضر 36 تعاونی و 14 نمایندگی با تعداد 32000 عضو اتحادیه می باشند.

اهداف:

اتحادیه شركتهای تعاونی كشاورزی دامداران فارس برنامه های خود را با هدف هماهنگی میان شركتهای تعاونی به منظور كاهش هزینه تولید،بهبود مدیریت و افزایش درآمد دامداران متمركز نموده و جهت دستیابی به این اهداف اقداماتی را به انجام رسانده است از جمله این فعالیتها آموزش و اطلاع رسانی به دامداران می باشد.از آنجایی كه آشنا نمودن دامداران به دست آوردهای جدید می تواند موجب تحولاتی در فعالیت آنان شود و باعث افزایش تولید گردد، این اتحادیه مصمم است بستر لازم را برای آموزش های كاربردی و بلند مدت فراهم نماید و از طریق توزیع نشریات و مقالات علمی و آموزشی در ارتقاء دانش فنی تولید كنندگان اقدامات مؤثری را انجام دهد. پیرو اقدامات انجام شده در سالهای قبل در جهت آموزش و برگزاری دوره های مختلف آموزشی از قبیل مدیریت گله،اصلاح نژاد،تغذیه و تلقیح مصنوعی جهت دامداران عضو و با توجه به اینكه آموزش در هر زمینه ای می تواند بستر پیشرفت را آماده سازد و این آموزشها می تواند به گونه های مختلفی از قبیل ارائه فیلم،برگزاری همایش،سمینار،ارائه مقاله و مطالب كلیدی بصورت نوشتاری و غیرو صورت پذیرد این اتحادیه درصدد آن برآمده كه در جهت آگاهی دادن به دامداران و اعضا همانند قبل خدمات ارزندهای را ارائه نماید تا انشاء... بتواند با همفكری و همراهی شما دامداران و اعضاء عزیز در جهت بهبود و بهره وری بیشتر قدمهای مثبتی را بردارد.در جهت این امر و بدلیل اهمیت موضوع تغذیه ای گاوهای شیری اولین مطالب را به این امر اختصاص داده است تا انشاءا... مطالب زیر بتواند در امر بهبود و افزایش تولیدات مورد استفاده قرار گرید و در مراحل بعدی مطالب كاربردی در جهت اصلاح نژاد بهداشت دام،جایگاه دام،و موارد دیگر ارائه نماید.

این اتحادیه با توجه به رسالتی كه به دوش دارد در زمینه های دیگر نیز آماده ارائه خدما ت به شما دامداران عزیز استان می باشد این خدمات را می تواند در بخشهای مختلف به اطلاع شمارساند و در جهت رسیدن به اهداف مورد نظر نیل داد.

 

آزمایشگاه آنالیز شیر:

از آنجایی كه ورم پستان در گاو یك بیماری شایع و از نظر اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردارمیباشد و با تشخیص بموقع می توان جلو این ضرر و زیان را گرفت ، این اتحادیه باهمكاری معاونت محترم بهبود تولیدات اقدام به راه اندازی آزمایشگاهی مجهز در خصوص شمارش سلولهای سماتیك،محاسبه میزان چربی نموده كه می تواند كمك شایانی در امر تشخیص بموقع ،وضعیت گله از لحاظ این بیماری بكند. شما دامداران عزیز می توانید با یك آزمایش ساده و تشخیص به موقع و درمان جلو ضرر و زیان وارده را بگیرید.

 

ثبت مشخصات و رکورد:

 

خدمات بازرگانی:

دومین خدمت كه این اتحادیه در جهت خدمات رسانی به دامداران در این چند سال ارائه نموده است خدمات بازرگانی می باشد كه شامل،توزیع انواع شیردوشهای ثابت ، سیار انواع شیر سرد كن ، پلت كولر، قطعات و لوازم مورد نیاز در دامداری میباشد. این اتحادیه با دارا بودن انباری كه بالغ بر 800 قلم از ادوات و لوازم مورد نیاز دامداران میباشد.آن را تبدیل به بزرگترین مركز خدمات بعد از فروش در جنوب كشور نماید.

تامین و توزیع انواع اسپرمهای داخلی و خارجی از شركتهای معتبر

تأمین و توزیع انواع نهاده های دامی

این اتحادیه با هدف حمایت از اعضا و دامداران استان سیستم اطلاع رسانی قیمت نهاده ها را بصورت پیامك راه اتدازی نموده است و روزانه این قیمتها به شركتهای تعاونی و دامداران صنعتی بصورت روزانه اعلام میگردد تا دامداران با آرامش خاطر از لحاظ قیمت ، كیفیت بتوانند نهاده های مورد نیاز خود را تامین نمایند.

خدمات فنی و مشاوره ای:

اقدام دیگر این اتحادیه ارائه خدمات فنی و مشاوره ای در خصوص راه اندازی دامداری، تغذیه دام، اصلاح نژاد ، انتخاب تلیسه ، انتخاب اسپرم،و غیرو.... میباشد كه این خود می تواند در جهت تولید بیشتر و كیفیت آن كمك شایانی به دامداران عزیز ارائه نماید.

كارخانه خوراك دام:

این اتحادیه در جهت تامین خوراك دام و تولیدانواع جیره های گاو شیری(كم تولید،متوسط تولید،پرتولید،ویژه) و پرواری از سالها قبل اقدام به راه اندازی كارخانه خوراك دام نموده است كه این كارخانه با سرمایه اعضاء این اتحادیه راه اندازی شده است . در سال 1389در جهت توسعه و به روز رسانی تكنولوژی اقدام به خرید دستگاه پلت نموده است كه نصب و راه اندازی شده است . كه این امر كمك زیادی به دامداران استان نموده تا دامداران در جهت تامین خوراك دام مورد نیاز خود با خیال راحت و آرامش خریداری و مصرف نماید. كارخانه با دارا بودن كادری مجرب و متعهد می تواند در امر چگونگی مصرف و مراحل مصرف خوراك به شما دامداران عزیز كمك نماید .

عمده فعالیتهای اتحادیه دامداران فارس

2-فعالیت های آموزشی،ترویجی:

با توجه به اینكه آشنانمودن دامداران به دست آوردهای جدید می تواندموجب تحولاتی در فعالیت آنان شده و باعث افزایش بهروری وكاهش هزینه های تولیدگردد.در این رابطه اتحادیه هرساله درفصل های متعددسال و بنا به نیاز دامداران اقدام به برگزاری كلاسهای آموزشی نموده است كه ازجمله آنهامی توان به بركزاری كلاسهای آموزش مدیریت دامداری،اصلاح نژاد،تغذیه و آموزش دامداران در جهت افزایش بهروری و بازدید از دامداریهای استان و آموزش حضوری دامداران در جهت افزایش تولید و كاهش هزینه ها، و جهت تعاونیها آموزش اصول تعاون را برگزار نموده است.

برگزاری كلاسهای آموزشی و ترویجی در جهت استفاده ازخوراك دام و چگونگی روندتولیدخوراك دام و بازدید دامداران از كارخانه خوراك دام اتحادیه ،تهیه بروشورهای آموزشی ،حضورفعال در نمایشگاه بین المللی در اردیبهشت ماه سال جاری و تبادل نظر با تولیدكنندگان ،دامداران )

3-فعالیتهای اقتصادی-تولیدی-بازرگانی-مشاركتی و غیرو

الف)فعالیتهای تولیدی:تولید انواع خوراك دام (پرواری،انواع خوراك دام شیری )

ب)فعالیتهای بازرگانی:

فروش انواع ادوات دامپروری از جمله شیردوش ثابت ،متحرك،شیرسردكن ،پلت كولر و لوازم جانبی

فروش انواع اسپرمهای داخلی و خارجی

فروش انواع نهادههای دامی بانازلترین قیمت

ج)مشاركت

4-ساختمان،تاسیسات و انبار

الف)ساختمان:ساختمان اداری به مساحت1570متر با زیر بنایی 675مترمربع

ب)تاسیسات و انبار:كارخانه خوراك دام بامساحت 10000مترمربع كه شامل1547متر انبار و سالن تولید،80مترساختمان اداری،130مترسرایداری ،70مترباسكول و 100متراتاق تاسیسات و موتورخانه می باشد .

 

5-خلاصه گزارش حوزه عمل:

حوزه عمل این اتحادیه سراسراستان میباشد این اتحادیه بادارا بودن 36تعاونی و 14نمایندگی به طورگسترده در سراسر استان فعالیت دارد.

6-خلاصه گزارش مربوط به حوزه بازرگانی:

7-خلاصه گزارش حوزه فعالیت و همكاری و هماهنگی با اتحادیه

این اتحادیه باعضویت در هیئت مدیره اتحادیه دامداران ایران به عنوان رییس هیئت مدیر آن اتحادیه در تصمیمی گیری سطح كلان كشور جایگاه مناسبی دارد و همیشه طرحهای و پیشنهادات این اتحادیه در جهت تصمیم گیری و در جهت كمك به دامداران كشور كارساز بوده

عضویت درصندوق حمایت از توسعه بخش كشاورزی استان و بعنوان عضو اصلی هیئت مدیره آن صندوق

8-خلاصه گزارش از امكانات یا تجهیزات و ماشین آلات و....

امكانات موجود در این اتحادیه شامل:

آزمایشگاه آنالیزشیر،این آزمایشگاه كه مجهز به آخرین تكنولوژی روز دنیا در خصوص شمارش سلولهای سوماتیك ،چربی،اوره شیر و....میباشد این آزمایشگاه این امكان رابرای دامدارفراهم می كند كه در كوتاهترین فرصت ممكن وضعیت گله را از لحاظ بیماری ورم پستان تشخیص داده و به درمان دامهای آلوده رسیدگی كرده و جلو ضرر و زیان را بگیرد.

واحد ثبت مشخصات و ركورد،این واحدكه از دیماه سال گذشته ازطرف معاونت بهبود تولیدات دامی به این اتحادیه واگذار گردیده است دامداران سراسر استان می توانند با استفاده از این امكان اقدام به ثبت مشخصات گله خود كرده و ازمزایای اصلاح نژادی بهره مند شوند.

كارخانه خوراك دام :

این كارخانه باسرمایه گذاری اتحادیه شركتهای تعاونی كشاورزی دامداران فارس در زمینی به مساحت 10000مترمربع واقع در منطقه برمشور(پل فسا)احداث و درسال1377شروع به كار نمود پس از پنج سال فعالیت به منظور استفاده از امكانات جدید و ماشین آلات مدرن كارخانه بازسازی شده و فعالیت تولیدی خود را از مرداد1383شروع كرد.درسال1389مجددا كارخانه مجهز به یك دستگاه پلت با ظرفیت 8تن درساعت شداین كارخانه توان تولیدسالانه 15000تن انواع خوراك دام را دارد.

این كارخانه این امكان را برای دامدار فراهم میكند كه اقدام به خرید انواع خوراك دام با بهتربن كیفیت و بانازلترین قیمت تهیه و استفاده نماید.

واحدفنی :

این واحد این امكان را برای دامدارن فراهم میكندكه در زمینه های مختلف اقدام به مشاوره فنی در زمینه های بهداشت و تغذیه و اصلاح نژاد،همچنین بهبود مدیریت گله متناسب باشرایط و امكانات موجودگله خرید دام اقدام نماید.

9-خلاقیتها و نوآوریها:

ایجاد وب سایت در جهت ارائه خدمات الكترونیكی در زمینه ثبت مشخصات و اعلام نتایج آزمایشگاهی و آگاهی از آخرین اخبارمرتبط با دامداری و.... بطوری كه رفت آمد در زمینه فوق به حداقل برسد و در اختیارگذاشتن آماراطلاعات و اخباردامپروری و ارتباط بادامدار

راه اندازی آزمایشگاه آنالیز خوراك دام در كنار آزمایشگاه آنالیز شیر و معرفی آن بعنوان آزمایشگاه مرجع استان

خرید كالا از طریق بورس و عرضه كالا

پیشنهاد راه اندازی صندوق شیر در جهت كمك به دامداران فروش بهتر شیر تولیدی و كمك به دامداران در زمانهای بحرانی خرید

عملكرداتحادیه دامداران استان فارس در دوسال گذشته

1-در راستای اجرایی نمودن اصل 44قانون اساسی و واگذاری بسیاری از امور به تشكلها و بخش تعاونی و با پیگیریهای مكرر مسئولین اتحادیه در این امر،بعد از واگذاری آزمایشگاه آنالیز شیر درسال 88 و اهمیت برای دامداران و به دنبال اهمیت ثبت و مشخصات در واحدهای دامداریهای صنعتی و پیگیریهای در خصوص واگذاری این بخش بالاخره در دیماه سال1389این بخش به اتحادیه واگذارشد و اتحادیه بدلیل اهمیت این بخش سرمایه های عظیمی چه از لحاظ سخت افزاری و امكانات و چه ازلحاظ نرم افزاری و نیروی كارمجرب نموده است انشا ا...در آینده نزدیك آزمایشگاه آنالیز خوراك دام نیز به آزمایشگاه فعالی اضافه خواهدشد وشایان ذكر است كه آزمایشگاه آنالیزشیردركمیته بهبود شیر استان بعنوان آزمایشگاه مرجع معرفی شده است.

2-اتحادیه در راستای رسالتی كه دارد یعنی در جهت حمایت ازاعضاء و تعاونیها و با توجه به قطع شدن سهمیه سبوس و واگذاری آن به انجمن صنفی كارخانجات آرد استان اقدام به خرید سبوس بدون دریافت هیچگونه كارمزدی اقدام به خریدنموده و در اختیار تعاونی گذاشته است و در بقیه نهادهها بخصوص جو به همین گونه عمل نموده است.

3- شرح عملیات:

همانطور كه استحضار دارید با اجراء قانون هدفمند شدن یارانه ها و قطع توزیع شیر یارانه ای از سوی اداره كل بازرگانی استان این نگرانی وجود داشت كه با قطع شدن شیر یارانه ای و كاهش تقاضای خرید شیر امكان سرگردان شدن مقدار حداقل 50 درصد از سهمیه شیر یارانه ای (حدود 250 تن) داشته باشد.این اتحادیه در جهت حمایت از دامداران استان و با تدبیر كنترل بازار وارد عرصه شد و با جلسات متعددی كه با ریاست محترم سازمان جهاد كشاورزی و معاون محترم بهبود تولیدات دامی و معاون محترم برنامه ریزی فرمانداری شهرستان شیراز و كارخانجات شیر تشكیل و مقرر گردید كه كارخانجات شیر از عدم قبول شیر مازاد دامداران پرهیز و میزان مازاد را جهت تبدیل به شیر خشك و استفاده در فرایند تولیدات كارخانه به اتحادیه دامداران اعلام و دامداران و مراكزجمع آوری نیز موارد مازاد را به اتحادیه دامداران اعلام نمایند. و اتحادیه با عقد قرارداد و ایجاد زمینه لازم به منظور جمع آوری مازاد و تبدیل آن به شیر خشك اقدامات لازم را بعمل آورد و در همین راستا از اسفند ماه سال گذشته تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری به لطف الهی شیر مازاد جمع آوری و در فرایند تبدیل به شیر خشك قرار گرفت كه در این راستا اهداف نهایی بخش شامل جمع آوری مازاد تولیدات استان و ثبات قیمت شیر به نتیجه رسید. فعالیت شاخص دیگر اتحادیه در سال جاری حضور فعال در نمایشگاه بین المللی كشاورزی واقع در شهرك گلستان از مورخه 19/2/90 لغایت 23/2/90 بود كه این اقدام و حضور دارای ثمرات و نتایج خوبی در جهت تبادل افكار بین تولید كننده و مسئولین استانی و كشوری در جهت مسائل و مشكلات پیش روی صنعت دامپروری استان و حل معضلات این صنعت گردد.

ضمناً بازدید كنندگان ویژه از غرفه اتحادیه دامداران نمایندگان مجلس شورای اسلامی جناب آقای دكتر رضایی جناب آقای حجه الاسلام محمد جانی عضو كمیسیون كشاورزی مجلس جناب آقای عباسی معاون محترم تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی و مدیر محترم سازمان تعاون روستایی استان و معاونت محترم تولیدات دامی استان فارس و تنی چند از مسئولین دیگر استانی و كشوری بودند.

4-باتوجه به بسته های حمایتی دولت دربحث یارانه ها وحمایت ازصنعت و كشاورزی در بهینه سازی مصرف سوخت با توجه به اینكه دولت این اعتبارات را در جهت بهینه سازی مصرف سوخت در دامداریها مد نظر داشته است و اتحادیه كشوری و استانی را بعنوان مجری طرح انتخاب نموده است و با بررسیهایی كه توسط كارشناسان این اتحادیه انجام شده است مشاهده شدكه هزینه های سوخت كه دامدار در واحدخودصرف می كند بین 2تا3 درصد بیشتر نمی باشد و با توجه به این موضوع این اتحادیه پیشنهاد نمود كه این اعتبارات در بخشهای دیگر صرف شود تادر راستای افزایش بهروری وكاهش هزینه ها استفاده شود كه از جمله فیدرمیكسر،شیر نمود روشهای تمام اتوماتیك،پنلهای گرمایشی،شیرسردكن و پلت كولر كه هر كدام از این تجهیزات می تواند در افزایش بهروری و كاهش هزینه ها به واحدههای دامداری كمك كند.

5-شركت درجلسات متعدد درخصوص چگونگی نحوه پرداخت یارانه شیر كه درآخرین جلسه كه در دفتر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد در آن جلسه اتحادیه به سراحت اعلام نمود كه ما از یارانه شیر گذشته و فقط خواهان برآورد قیمت كارشناسی شیر می باشد. g