مقالات
انجام کارهای صحیح برای گاوهای شیری تازه زا برای رسیدن به گاوهایی با یک شروع خوب لازم است.

دوره انتقال حساسترین مرحله زندگی گاو شیری است و گوش زد کردن نکاتی در مورد آن همواره اهمیت دارد و خالی از لطف نیست...

دانلود مقاله
بیماری تب سه روزه را بهتر بشناسیم»

«بیماری تب سه روزه را بهتر بشناسیم»

تب سه روزه گاوی یا تب بی دوام یک بیماری ویروسی قابل انتقال توسط برخی از حشرات است که باعث بیماری در گاوها و برخی دیگر از نشخوار کنندگان می شود.

این بیماری دارای نام های مختلفی مانند تب ویروسی گاوها،بیماری سفت و سخت و تب دانگ گاوها نیز می باشد.

ویروس این بیماری در بعضی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در آفریقا،آسیا و شرق استرالیا یافت می شود.این ویروس تاکنون از قاره های آمریکا و اورپا گزارش نشده است.

  • بیماری تب سه روزه از طریق گزش توسط بعضی از حشرات منتقل می شود.از مهمترین ناقلین این ویروس مگس ریزه ها هستند.از علائم مهم بیماری می توان تب،افسردگی،جمود مفصلی،لنگش،قطع اشتها،کاهش شدید شیر،یبوست در بعضی از دامها و اسهال در سایر دامها،افزایش میزان تنفس و ضربان قلب،ترشحات غلیظ و چسبنده در بینی و ترشحات آبکی از چشم لرزش عضلانی،تکان دادن مستمر سر،لنگش ،زمین گیرشدن،را نام برد.
  • شواهد دلالت بر این امر مهم دارد که ویروس در طبیعت تنها از طریق نیش حشرات گسترش می یابد و به غیر از گاو،بیماری مخزن دیگری ندارد.انتقال از طریق تماس ،ترشحات آلوده و وسایل آلوده وجود ندارد.گوشت نمی تواند یک منبع خطر برای انتقال بیماری باشد.
  • - تشخیص بیماری از طریق آزمایش نمونه خون صورت می گیرد.تشخیص موارد منفرد بیماری دشوار است اما بروز در گله که مراحل مختلف بیماری مورد ارزیابی قرار می گیرد،آسانتر است.

اصولاً تشخیص بر اساس مشاهدات بالینی و تاریخچه بروز بیماری صورت می پذیرد.

  • در فصل تابستان کانونهای بیماری به صورت خوشه ای و در زمان کوتاه تری بروز می کند.در این فصل جمعیت حشرات بیشترات و بیماری توسط بادها به سایر دامداریها گسترش می یابد به طوریکه جهت و شدت بادهای فصلی بر روی جابجایی جمعیت حشرات ناقل تأثیر مثبت دارد.
  • این بیماری روی گوساله ها کمترین تأثیر را دارد و گوساله های کمتر از 6 ماهگی هیچگونه علائم بالینی را نشان نمی دهند.بیماری روی گاوهای شیری،گاوهای نر با شرایط بدنی خوب و مناسب و تلیسه ها و گاوهای چاق بیشترین تأثیر را دارد به طوریکه در گروه سنی 6 ماهگی تا 2 سالگی بیشترین موارد ابتلا مشاهده می شود.

از روشهای کنترل بیماری می توان سم پاشی جایگاه دام،رعایت اصول بهداشتی جایگاه دام در دامداریها و واکسیناسیون دام را نام برد.

دانلود مقاله